top of page

Lezárult az első Makutatsz Tudományos Diákpályázat

Szombaton, április 30-án 11 órától került megszervezésre a Makutatsz Tudományos Diákpályázat záróeseménye Marosvásárhelyen, a Studium Hub épületében. A rendezvényen az előző fordulókon továbbjutott fiatal kutatók mutatták be az elmúlt hónapok során újra- és továbbgondolt tevékenységüket az elbíráló bizottságnak. Az estét Kelemen László József, a Gedeon Richter Románia marketing- és értékesítési igazgatója és György Tamás, a Makutatsz Tudományos Diákpályázat program koordinátora nyitotta meg.

György Tamás, a Makutatsz program koordinátora

Szász Kinga, az Érted sajtóreferense


Az esemény megnyitóján Kelemen László József, marketing- és értékesítési igazgató úr köszöntötte a helyszínen jelenlévőket, majd György Tamás, a Makutatsz Tudományos Diákpályázat program koordinátora hasonlóan elismerését és háláját fejezte ki a versenyző diákok kitartó munkájáért, az elbíráló bizottsági tagok értékelésbe fektetett idejéért, valamint az Érted tagjainak segítségéért. A bemutatókkal készülő diákok 10 percben fejthették ki kutatásuk tárgyát, és a pályázat fordulói alatt kivitelezett módosításokat, ezt követően 5 percben válaszolhattak az elbíráló bizottság kérdéseire és megjegyzéseire. A zsűri tagjai egyértelműen kifejezték, hogy a diákok munkája fejlődést mutatott a néhány hónappal ezelőtti, kezdeti ötletekhez képest, és hogy a támogatás a diákok szakmai és személyes fejlődésére szolgált.


Az este programját előadásokkal és meghívottakkal színesítették a szervezők. A nyitóbeszédeket Angyal Előd és Sipos Péter, a marosvásárhelyi filharmónia művészeinek előadása követte. A résztvevők bemutatói után Dr. Puskás Attila érgyógyász, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem volt docense tartott inspiráló előadást a pályaválasztásról és fenntarthatóságról, előadásában pedig azt is részletezte, milyen lépéseket kell megtenni annak, aki kutatói pályára lép.


A díjazáson a versenyzők átvehették kitartó és eredményes munkájukért járó jutalmukat, melynek tartalma többek között egy 10 ezer forint értékű könyvutalványt is tartalmazott, melyet a nyertesek a Bookline webáruházban vásárolhatnak majd le. A záróesemény utolsó mozzanataként egy állófogadásra került sor, ahol a versenyző diákoknak lehetőségük volt elbeszélgetni egymással, a szervezőkkel és az elbíráló bizottság tagjaival egyaránt.

bottom of page